Ztracené vejce s čedarovou omáčkou recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 2 bulky nebo kaiserky
- 6 plátků dobré anglické slaniny
- Omáčka:
- 100 g čedaru
- 50-70 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky naloženého zeleného pepře
- 2 vejce
- cca 1/2 l vody
- ocet
- sůl
- rukola
- pažitka
- rajče
- sůl
- pepř
Postup Ztracené vejce s čedarovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.
Na pánvi opečeme slaninu dozlatova a odložíme do tepla. Do pánve dáme opéct rozkrojenou bulku. Vodu s cca 50 ml octu a solí necháme zavařit a uděláme vír.
Absolutně čerstvá vejce vyklepneme do naběračky a vložíme do středu víru. Voda by neměla bublat, jen mírně vařit. Takto vejce vaříme 4 minuty a hotové vložíme do studené vody.
Opečenou housku obložíme slaninou, na to dáme rukolu, nakrájené rajče a vejce, které kdo chce, si roztrhne. Osolíme, opepříme, polijeme omáčkou a hned podáváme.