Ztracené vejce s čedarovou omáčkou recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

2 bulky nebo kaiserky
6 plátků dobré anglické slaniny
Omáčka:
100 g čedaru
50-70 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky naloženého zeleného pepře
2 vejce
cca 1/2 l vody
ocet
sůl
rukola
pažitka
rajče
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.

  2. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova a odložíme do tepla. Do pánve dáme opéct rozkrojenou bulku. Vodu s cca 50 ml octu a solí necháme zavařit a uděláme vír.

  3. Absolutně čerstvá vejce vyklepneme do naběračky a vložíme do středu víru. Voda by neměla bublat, jen mírně vařit. Takto vejce vaříme 4 minuty a hotové vložíme do studené vody.

  4. Opečenou housku obložíme slaninou, na to dáme rukolu, nakrájené rajče a vejce, které kdo chce, si roztrhne. Osolíme, opepříme, polijeme omáčkou a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!