Znojemský guláš s domácím karlovarským knedlíkem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 2 hrnky hovězího masa nakrájeného (na kostky)
- 4-5 plátků uzené slaniny
- 1 lžíce vepřového sádla
- 1 větší cibule
- 1 lžička mleté červené papriky
- mletý černý pepř
- 1 sterilizovaná okurka
- starší chléb
- 8 lžic bílého vína
- sůl
- vejce uvařené na tvrdo
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup Znojemský guláš s domácím karlovarským knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit.
Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme na kostky nakrájené maso, opepříme mletým černým pepřem, osolíme a přikryté dusíme, dokud se šťáva docela nevydusí.
Podlijeme horkou vodou a maso dusíme doměkka.
Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou sterilizovanou okurku, vejce uvařené natvrdo a nakrájené na malé kousky, nastrouhaný chléb, přilijeme víno a ještě chvíli dusíme, ke guláši jsem udělal domácí karlovarský knedlík, recept je zde na toprecepty.cz. Porce jídel jsem naaranžoval čerstvou petrželkou a nakrájeným vejcem na tvrdo, ale nemusí to být