Znojemská omáčka s rýží recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 2 větší cibule
- 500 g vepřové kýty
- 3+2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 sklenice kyselých okurek
- 5 vajec
- olej
- sůl
- pepř
Postup Znojemská omáčka s rýží
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji (Kdo má rád v omáčce slaninu, přidá se k osmahnutí k cibuli, my to nemáme rádi.).
Když je cibulka osmahnutá, přidáme maso nakrájené na větší kostičky a necháme maso zatáhnout.
Když je maso zatažené, přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice, opepříme, osolíme dle chuti, přilijeme 2 l horké vody a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené okurky a nakrájená vajíčka. Přidáme ještě 2 lžíce plnotučné hořčice.
Celé ještě vaříme asi 20 minut, aby vše změklo a poté zahustíme jíškou.
Podáváme s rýži.