Žluté fazolky s vepřovými výpečky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové plece
- sáček tekuté marinády Pečené maso“ (Albert)
- 0,5 kg čerstvé žluté fazolky
- 1 Rama cremefine na vaření
- máslo
- sůl
- pepř
- cibule
Postup Žluté fazolky s vepřovými výpečky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a okořeníme polovinou obsahu sáčku tekuté marinády Pečené maso“ a dáme odležet do chladu na 30 minut.
Než se maso uleží, tak v hrnci opražíme jednu cibuli na asi 100 g másla a přidáme již očištěné a na 4-5 cm špalíčky nakrájenou žlutou fazolku. Dusíme asi 30 -45 minut do měkka, dle potřeby samozřejmě podléváme trochou vody.
Po udušení zahustíme rostlinou smetanou Rama cremefine, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Naložené masové kostičky prudce opečeme bez oleje (ten je již obsažen v marinádě) v hlubší pánvi, nejlépe WOK a když je maso krásně opečené tak jej posypeme drceným kmínem a na jemno nakrájenou cibulí.
Maso poté podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme nezakryté, dokud maso, není měkké. Vzhledem k velikosti kostek masa je maso hotovo cca za 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.