Židovská paštika recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 500 g husích jater případně jiných drůbežích jater
- 200 g husího sádla
- 4 vejce uvařené na tvrdo
- 1 středne velká cibule pokrájaná na drobno
- 4 PL horčice
- sůl
- čerstvě mleté černé koření
- husí sádlo na zalití paštiky
Postup Židovská paštika
Postup přípravy receptu
-
Na husacej masti orestujeme cibuľu, pečeň a necháme úplne vychladnúť.
Zmes rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pokrájané vajcia a znovu premixujeme do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme hoorčicu a dobre premiešame.
Paštika je pomerne riedka, preto ju odložíme na 24 hodín do chladničky, aby stuhla a prepojili sa chute. Môžeme ju dať do menších nádobiek, zalejeme vrstvou asi 0,5 cm husacej masti a držíme v chladničke.
Natierame na chlieb alebo pečivo.