Zelný pekáč recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 menší hlávka zelí (zelí)
- 200 g tvrdého sýra
- vykostěné kuřecí nožičky (počet dle potřeby)
- 1 kg brambor
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- olej
- kečup
- 1 dl vývaru
Postup Zelný pekáč
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na rezance narezanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a za občasného miešania dusíme 15 minút. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty primiešame na kocky narezaný tvrdý syr. Premiešame.
Do vymasteného pekáča uložíme na kolieska narezané zemiaky, Navrstvíme kapustu.
Prelejeme trochou kečupu zmiešaného s vývarom.
Na kapustu uložíme osolené a provensálskym korením posypané kuracie nožičky.
Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme, kým sú zemiaky mäkké.