Zelný guláš s klobásou - Tulácký guláš recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 200 g klobásy dle chuti: ostravská, papriková, maďarská...
- 200 g cibule
- 200 g kysaného zelí
- sádlo nebo olej
- 2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- voda - cca 2 dl
Postup Zelný guláš s klobásou - Tulácký guláš
Postup přípravy receptu
-
Na menším množství sádla nebo oleje orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou.
Ke konci restování přidáme zpěnit papriku a na plátky pokrájený česnek, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, promícháme a necháme podusit do změknutí zelí asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem.
Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.
Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát trochu více a guláš pak zahustit rozdrobenou střídkou chleba. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.