Zelný eintopf recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 300 g červené řepy
- 500 g červeného zelí
- 500 g bílého zelí
- 500 g brambor
- 2 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 250 ml hovězího vývaru nebo horké vody
- 1 lžička kmínu
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- 6 česnekových klobás
- sůl
- pepř
Postup Zelný eintopf
Postup přípravy receptu
-
Cviklu uvaríme a ošúpeme. Kapustu bielu aj červenú narežeme na tenké rezance.
Slaninu narežeme na kocky a roškvaríme. Opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, osolíme, okoreníme a 10 min podusíme.
Potom pridáme zemiaky, vývar a pomaličky dusíme asi 30 min.
Cviklu narežeme na kocky, klobásky na kolieska a pridáme ku kapuste. Necháme asi 10 minút tiahnuť, aby sa prehriali. Podávame s chlebom.