Zelný eintopf recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

300 g červené řepy
500 g červeného zelí
500 g bílého zelí
500 g brambor
2 cibule
100 g uzené slaniny
250 ml hovězího vývaru nebo horké vody
1 lžička kmínu
1 bobkový list
1 hřebíček
6 česnekových klobás
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu uvaríme a ošúpeme. Kapustu bielu aj červenú narežeme na tenké rezance.

  2. Slaninu narežeme na kocky a roškvaríme. Opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, osolíme, okoreníme a 10 min podusíme.

  3. Potom pridáme zemiaky, vývar a pomaličky dusíme asi 30 min.

  4. Cviklu narežeme na kocky, klobásky na kolieska a pridáme ku kapuste. Necháme asi 10 minút tiahnuť, aby sa prehriali. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!