Zelné pagáče recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

400 g hladké mouky
400 g hlávkového zelí
120 g vařených brambor
2 žloutky
30 g másla nebo oleje
30 g droždí
50 ml mléka
špetka cukru
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) nadrobno nasekáme a krátko (asi 3 minúty) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame so štipkou cukru droždie.

  2. Zmiešame múku, nastrúhané zemiaky, soľ, maslo alebo olej, žĺtky, droždie, kapustu a vymiesime cesto. Necháme asi 30 minút kysnúť.

  3. Potom vyvaľkáme na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 4–5 cm. Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Teplé pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!