Zelňáky z čerstvého zelí recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 kg polohrubé mouky
3 vejce
voda
sůl
1 lžička drceného kmínu
3/4 kg krouhaného čerstvého zelí
kypřící prášek do pečiva
olivový olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín.

  2. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta.

  3. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.

  4. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky). Na zapití je výtečné acido, podmáslí nebo kefír.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!