Zelňáky z čerstvého zelí recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 kg polohrubé mouky
- 3 vejce
- voda
- sůl
- 1 lžička drceného kmínu
- 3/4 kg krouhaného čerstvého zelí
- kypřící prášek do pečiva
- olivový olej (na smažení)
Postup Zelňáky z čerstvého zelí
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín.
Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta.
Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.
Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky). Na zapití je výtečné acido, podmáslí nebo kefír.