Zeleninový salát sterilovaný recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg čerstvých paprik
- 1 kg cibule
- 1 kg rajčat
- 1 kg salátových okurek
- Na zálivku:
- 750 ml vody
- 250 ml octa
- 250 g krystalového cukru
- 50 g soli
Postup Zeleninový salát sterilovaný
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít.
Ve větším hrnci, kde se nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky.
Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata. Děrovanou lžící naplníme sklenice a potom dolijeme zálivku.
Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový. Na sklenici o obsahu 370 ml dáme necelou 1 kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci.
Zeleninový salát sterilujeme podle velikosti sklenic 15 - 20 minut při 85°C.