Zeleninový knedlik recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 70 g slaniny, pokrájené na kostky
- 3 rohlíky (žemle)
- 3 PL mléka
- 2 – 3 vejce
- sůl
- pepř
- muškátový ořech
- 50 g parmezánu
- 100 - 150 g šunky
- 1 vařená brukev
- mrkev
- kapusta
- květák
- zelený hrášek
- 1 PL másla
Postup Zeleninový knedlik
Postup přípravy receptu
-
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. Přidáme 2 – 3 celá vajíčka, trochu strouhané housky (stačí, ostrouháme-li žemličky před namočením), trochu osolíme, opepříme, přidáme prášek muškátového oříšku, trochu strouhaného parmezánského sýra, dle libosti sekané šunky nebo uzeného masa. Ke všemu pak přidáme předem uvařenou a nakrájenou brukev, mrkvičku, kapustu, květák, zelený hrášek a parmazánský sýr.
Ubrousek se namočí ve vodě, potře máslem, směs do něho vloží, zaváže a 1 hod. vaří.
Uvařený knedlik se krájí nití na lístky, sype smaženou houskou a mastí máslem. Podává se za příkrm k hovězímu masu se sardelovou nebo květákovou omáčkou při lepšim obědě.