Zeleninovo-kuřecí pánev recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí prsní řízky
- 2 žloutky
- koření Adamova žebra (s mletou paprikou)
- 2 lžíce másla
- sůl
- 1/4 hlávky květáku
- 1 pórek
- 5-6 velkých žampiónů
- 5 stroužků česneku
- kořenící směs k přípravě zeleniny
- sojová omáčka
- 100 ml smetany na vaření
- pažitka
Postup Zeleninovo-kuřecí pánev
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut.
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky.
Rozpálíme nepřilnavou pánev, lehounce ji vytřeme olejem a maso na ní asi 6 minut opékáme.
Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtiny, pórek na kolečka a česnek na tenké plátky.
K opečenému masu přidáme máslo a ve chvíli, kdy se rozpustí, vhodíme česnek.
Necháme ho rozvonět a přidáme žampióny.
Jakmile lehce změknou, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout.
Přilijeme smetanu, okořeníme, zvýšíme teplotu a tekutinu v pánvi zredukujeme asi na polovinu.
Posypeme pažitkou a podáváme s rýží, kuskusem bulgurem nebo s pečivem.