Zeleninovo-houbová omáčka s polentou recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1/2 fenyklu
1/2 pórku
2 mrkve
3 šalotky
hrášek
fazolové lusky - (celkem 300 g zeleniny)
2 stroužky česneku
200 g žampionů
máslo
sůl
200 ml smetany
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmahneme zeleninu (začala jsem šalotkami, poté jsem přidala mrkev, fazolové lusky, hrášek, fenykl a nakonec pórek). Poté přidáme na jemné plátky pokrájené žampiony, zarestujeme a vše zalijeme smetanou. Dochutíme solí, můžeme zakápnout i sójovou omáčkou a necháme chvíli povařit. Na závěr vmícháme pokrájeny koriandr a podáváme s polentou.

  2. Pokud neseženeme již hotovou polentu, můžeme si ji připravit následovně: Do vroucí osolené vody (1l) vsypeme 250 g instantní polenty a za stálého míchání provaříme 3 minuty. Můžeme ochutit drceným česnekem, sekanou petrželkou, hmotu rozetřeme na plech nebo plníme do mističek, které si předtím vymažeme trochou oleje a necháme vystydnout. Poté můžeme osmahnout nebo jen prohrát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!