Zeleninová polévka s kuřecím masem a cuketou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olivového oleje
1 kuřecí prsní řízek, obvykle něco přes 150 g, nakrájíme na kostky
3 stroužky česneku – nakrájíne nadrobno
1 cibule – nakrájíme najemno
1 mrkev – nakrájíme nadrobno
1 stonek řapíkatého celeru – nakrájený na jemné plátky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky sušeného rozmarýnu
2 šálky kuřecího vývaru – tedy 500 ml
3 šálky horké vody – tedy 750 ml
1 bobkový list
1 cuketa – nastrouhaná na jemné plátky
2 lžíce citronové šťávy
snítka rozmarýnu
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení dáme stranou.

  2. Přidáme lžíci oleje a opět rozehřejeme. Nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek orestujeme, necháme zeleninu, aby změkla, asi 4 minuty. Přidáme sušený tymián a sušený rozmarýn i bobkový list, promícháme a vaříme ještě minutu, aby se uvolnila chuť koření.

  3. Přilijeme kuřecí vývar a horkou vodu, přivedeme k varu. Cuketu nastrouháme na jemné plátky (na struhadle jako okurku) a dáme do vývaru. Snížíme teplotu a 5 minut povaříme.

  4. Přidáme 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nasekanou petželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!