Zelené fazolky pod grilem recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- - zelené fazolkové lusky
- - sůl
- - soda bicarbona (jedlá soda)
- - anglická slanina
- vepřová krkovička
- - bylinkové máslo s česnekem
- - strouhaný sýr
Postup Zelené fazolky pod grilem
Postup přípravy receptu
-
Fazolkové lusky zblanžírujeme ve vroucí vodě se solí a lžičkou sody (zabraňuje vyblednutí fazolek) cca 4-5 minut. Fazolky by měly být na skus křupavé, ne rozvařené.
Zchladíme, uděláme si svazečky po několika fazolkách, obalíme anglickou slaninou (já jsem použila uzenou krkovičku), sepneme párátkem.
Na plechu s pečícím papírem poklademe kousky bylinkového másla, posypeme strouhaným sýrem a pod grilem krátce zapečeme.
Výborná příloha k rybě, minutkovému masu.