Zbojnický guláš recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 500 g jehněčího masa
- 100 g uzené slaniny
- 2 cibule
- 1 malé zelí (asi 400 g)
- 1 hrst sušených hub
- 4 brambory
- 1 feferonka
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá paprika
- kmín
- česnek dle chuti
Postup Zbojnický guláš
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpražíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme.
Zasypeme paprikou, přidáme kmín, prolisovaný česnek, sůl, pepř, nakrájenou feferonku, houby, sůl a zalijeme horkou vodou. Vaříme, dokud maso není skoro měkké.
Potom vložíme na nudličky nakrájené zelí, na malé kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Podáváme s chlebem.