Zapékaný vepřový mozeček s krůtími srdíčky recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 450 g krůtích srdíček
- 300 g vepřového mozečku
- 5 uvařených brambor
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1/2 červené cibule na plátky
- 100 g plátkového sýra
- sladká paprika
- pepř
- muškátový květ
- mletý koriandr
- 2 vejce
- sůl
Postup Zapékaný vepřový mozeček s krůtími srdíčky
Postup přípravy receptu
-
Mozeček spaříme horkou vodou s octem a solí, odblaníme, nakrájíme na kousky, srdíčka očistíme - odkrojíme kousky tuku i céviček, chvilku svaříme (3 minuty) a nakrájíme na plátky.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní krátce opečeme směs ze srdíček a mozečku, kterou při tom osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Troubu vyhřejeme na 180°C, do zapékací misky vymazané sádlem vložíme plátky brambor (část necháme na poslední vrstvu), osolíme, na ně vložíme směs srdíček a mozečku.
Okořeníme smíchaným kořením (paprika, pepř, květ, koriandr, trošinku soli), poklademe částí červené cibule, plátky sýra a zbytkem cibule, pak zbytek brambor a dokořeníme.
Poklademe kousky sádla a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapékáme na 180°C asi 30 minut (podle trouby) dorůžova.