Zapečený lilek s mletým masem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 lilek
- 500 g mletého masa
- 5 rajčat
- 1 cibule
- 150 g mozzarelly
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- bazalka
- olivový olej
Postup Zapečený lilek s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Mezi tím si na oleji zpěníme cibulku a zprudka osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a necháme podusit na mírném ohni, dokud se tekutina nevypaří.
Vmícháme bazalku. Lilek omyjeme, osušíme a zprudka opečeme. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme lilky,na ně mleté maso, poklademe plátky rajčat a navrch plátky mozarelly. Necháme zapéct ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.