Zapečený lilek s mletým masem recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 lilek
500 g mletého masa
5 rajčat
1 cibule
150 g mozzarelly
zeleninový vývar
sůl
pepř
bazalka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Mezi tím si na oleji zpěníme cibulku a zprudka osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a necháme podusit na mírném ohni, dokud se tekutina nevypaří.

  2. Vmícháme bazalku. Lilek omyjeme, osušíme a zprudka opečeme. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme lilky,na ně mleté maso, poklademe plátky rajčat a navrch plátky mozarelly. Necháme zapéct ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!