Zapečený kapr v sýrové peřince recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 porce kapra
- sůl
- hladká mouka
- mletá paprika
- 3 lžíce oleje
- máslo (na vymazání zapékací mísy)
- 4 plátky šunky
- 40 g tvrdého sýra
- 4 vejce
- čerstvá petrželka
- 2 lžíce smetany
Postup Zapečený kapr v sýrové peřince
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra bez kůže osolíme, obalíme v hladké mouce s paprikou a opečeme na oleji.
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme porce kapra a přikryjeme plátky šunky. V misce si rozšleháme vajíčka, smícháme je s posekanou petrželkou a postrouhaným sýrem. Nakonec vmícháme asi 2 lžíce smetany.
Touto směsí překryjeme porce kapra a zapečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.