Zapečená směs kapusty a květáku s uzeným recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- ½ květáku
- ½ kapusty
- 1 cibule
- 1 menší kapie
- 100 g sýru Čedar
- 120 g uzené slaniny
- 300 g uzené krkovice, nebo kotlety
- 1 vejce
- 1 lžička kurkumy
- 1 jarní cibulka i s natí
- 3 stroužky česneku
- zelená petrželka
- bílý pepř
- sůl
- olej na osmažení cibulky a do zapékacích misek
Postup Zapečená směs kapusty a květáku s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, kapustu nakrájíme na proužky a oboje dáme vařit do osolené vody do poloměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku i s natí na kolečka, kapii na kostičky, česnek prolisujeme, uzenou slaninu na drobné kostičky, uzené na větší kostičky, petrželku posekáme a sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Květák s kapustou scedíme a vidličkou rozmačkáme. Na lžíci oleje osmažíme slaninu s cibulí do sklovita, přidáme do směsi kapusty a květáku. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající ingredience, mimo ½ strouhaného sýra. (ten použijeme na posypání) Dobře vše promícháme a necháme ½ hodiny odpočinout. Mezitím připravíme zapékací misky, které dobře vytřeme olejem.
Směs přendáme do misek a pečeme přikryté alobalem 20 minut. Cca 150 °C. Potom posypeme vrch zbývajícím sýrem a ještě dopečeme, stále přikryté, 10 minut.
Hotové přendáme na talíř a ozdobíme libovolnou zeleninou.