Žampiony s ředkvičkovou náplní recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 5-7 ks žampionů
- 3 ředkvičky
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 cibule
- 50 g plísňový sýr (Formue ď Ambert)
- 1 vajíčko
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá lžička olivového oleje na potření žampionů před vložením do trouby
Postup Žampiony s ředkvičkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Z žampionů odstraníme nožky a odložíme bokem. Hlavičky oloupeme a vnitřky žampionů mírně osolíme. Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené nožky žampionů, nastrouhané ředkvičky a na malé kostičky nakrájené rajče a utřený česnek.
Vše mírně osolíme, opepříme a chvíli restujeme-cca 4-5 minut. Přidáme vajíčko a necháme srazit. Nakonec do směsi rozdrobíme sýr, prohřejeme, aby se roztekl a pánev odstavíme.
Směsí plníme hlavičky žampionů, naložíme je na pekáč s pečícím papírem, každý žampion potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 200°C. Podáváme se zeleninou, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.