Žampiony plněné mletou směsí recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- Orientační množství, dle chuti:
- cca 500 g čerstvých žampionů
- cca 300 g mletého masa mix
- 1 cibule
- cca 2-3 stroužky česneku
- 1 kapie
- plnější lžička mleté sladké papriky
- cca 2 lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř mletý
- chilli pasta, není nutná
- olej
Postup Žampiony plněné mletou směsí
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata, přidáme mleté maso, které během smažení rozdělíme na kousky. Po osmažení masa přidáme drobně pokrájenou očištěnou kapii a nožky ze žampionů, nasekaný česnek dle chuti, papriku a protlak. Vše společně ještě chvíli smažíme, do povadnutí žampionových nožiček, dle chuti osolíme, opepříme a přidat můžeme i trošku chilli pasty nebo papričky. Směs podléváme jen minimálně, je lepší, když bude krémová, ne tekutá.
Žampiony naplníme mletou směsí a naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud nám zbude směs, přidáme k ní maličko vody nebo vývaru a krátce podusíme, případně dochutíme.
Žampiony pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut (dle jejich velikosti).
Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, na talíři můžeme doplnit zbylou mletou směsí a posypat parmezánem. Vše dle vlastní chuti.