Žampionový pekáček s novými bramborami a šalotkami recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 400 g žampionů
- 400 g nových menších brambor
- cca 5 šalotek (podle velikosti)
- 4 celé stroužky česneku
- 200 g smetany ke šlehání
- koření na grilovanou zeleninu
- snítka rozmarýnu
- sůl
- pepř
- trochu oleje
Postup Žampionový pekáček s novými bramborami a šalotkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme a dáme vařit na cca 8-10 minut. Žampiony nakrájíme na větší kousky, šalotku přepůlíme.
Předvařené brambory podle velikosti přepůlíme a dáme se šalotkou, česnekem a žampiony do pekáčku. Posypeme kořením, solí a pepřem.
Zakápneme lehce olejem a promícháme. Přidáme otrhaný rozmarýn a zalijeme smetanou. Pečeme na 180 st. 10 minut přikryté.
Odkryjeme a dopečeme dalších asi 30-40 minut do zlatova. Před dopečením můžeme brambory posypat sýrem, ale není to nutné.