Zaječický jablkový perník recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 600 g nakyslých jablek
- 350 g hnědý cukr
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g rozinek nebo brusinek
- 3 vejce
- 450 g polohrubé mouky
- 2 prášky do perníku
- 2 lžíce arašidového oleje
- papír na pečení
- 100 g másla
- 70 g práškového cukru
- 70 g kakaa
Postup Zaječický jablkový perník
Postup přípravy receptu
-
Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej, promícháme a po částech přidáme mouku promíchanou s práškem, rychle nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme při 160°C asi 45 minut.
Vychladlý polijeme polevou a ozdobíme ořechy Vše na polevu nad párou dobře promícháme, můžeme přidat lžíci mléka na zjemnění.