Žabí stehýnka - kodok kaki goren recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 4 - 8 žabích stehýnek
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce lehké sojové omáčky
- 1 lžíce rajského protlaku
- škrobová moučka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- lžíce másla
- jarní cibulka
- worcester
Postup Žabí stehýnka - kodok kaki goren
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená stehýnka marinujeme 2 hodiny v marinádě z medu, rajského protlaku, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s malým střikem worcestru, (hustotu upravíme trochou teplé vody).
Poté vyjmeme, lehce osušíme, osolíme, opepříme a zaprášíme škrobem doběla.
Vložíme do woku s rozpáleným olejem s 1/3 másla a za stálého obracení smažíme dozlatova.
V malé pánvi přivedeme marinádu k varu, přidáme zbylé máslo a vaříme cca 3 minuty.
Podáváme na talíři přelité horkou marinádou a posypané zelenou natí jarní cibulky, pokrájené podélně na tenké proužky.
Jako příloha je nejlépe miska dušené sypké rýže.