Wok - pikantní kuřecí nudlová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 kl tamarindové pasty
- 2 červené chilli papričky nakrájené nadrobno
- 3 rozmačkané stroužky česneku
- 2 cm zázvor
- 2 lžíce rybí omáčky (nebo sójové Kikkoman)
- 1 lžička palmového cukru nebo jemného krystalového cukru
- 1,5 litru kuřecího vývaru
- 350 g kuřecích prsíček
- 100 g na zápalky pokrájené mrkve
- 1 větší sladká brambora (Baťa)
- 100 g mladých kukuřice (nebo normalna sladka kukuřice z konzervy)
- čerstvý nasekaný koriandr
- 100 g cherry rajčat
- 150 g rýžových nudlí
Postup Wok - pikantní kuřecí nudlová polévka
Postup přípravy receptu
-
Mrkvu, cesnak, zemiak a dumbier ocistime.
Mrkvu nakrajame na zapalky, dumbier nasekame a zemiak na male kocky. Tu je to prvykrat, co mi chutil sladky zemiak, respektive nevadil mi. Stiplavu papricku nakrajame na pruzky.
Vyvar privedieme k varu a zacneme do neho pridavat tamarindovu pastu, cili papricky, cesnak, dumbier, rybiu omacku, cukor.
Zdroj tepla stisime a nechame prebublat 5 minut. Vyvar sa Vam zafarbi na tmavo…nebude to ziadna cira tekutina, tamarind je ako smola a ma aj taku konzistenciu a ta rybacia omacka ma tiez svoje caro.
Pocas tych 5 minut, nakrajame kuracie prsia na tenke planky (kusy na lyzicu).
Znovu pridame zdroj tepla a vhodime tam maso. Nechame vriet dalsich 5 minut.
Po 5 minutach stisime zdroj tepla a vhodime mrkvu, nakockany sladky zemiak a kukuricu.
Primiesame nasekany koriander, ceresnove paradajky a rezance.
Varime na slabom ohni este 5 min a vypneme.
Podla chuti este dosolime….mne sa zdala malo kysla, tak som este pridala trochu tamarindu…a potom sa mi zdala zase malo kysla, tak som zase trosicku ocukrila….a tak. A na zaver som este prelisovala dnu 1 strucik cesnaku.