Wok - marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 350 g hovězí zadní
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 KL sušeného mletého koriandru
- 175 g hráškových lusků
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 200 g bambusových výhonků z konzervy
- 1 lžička sezamového oleje
Postup Wok - marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrajama na tenke hranolceky.
Do misy pripravime nalev zo sojovej omacky, kecupu, citronu, mleteho koriandu a prelisovaneho cesnaku, pridame maso, dobre premiesame a nechame v chladnicke odpocinut do druheho dna.
V predrhriatom woku rozohrejeme slnecnicovy olej, vlozime maso a opekame zo vsetkych stran 2 az 4 minuty (podla toho ake chceme prepecene maso).
Do zmesi vo woku pridame hraskove strucky a bambusove vyhonky a opekame pri potriasani wokom asi 5 minut (ja som len miesala, moj wok by som v jednej ruke neudrzala). Na zaver pokvapkame sezamovym olejom a podavame s uvarenymi cestovinami.