Wok - cibulová rýže s kuřecím masem pěti vůní recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

350 g kuřecí prsa
1 PL koření 5 vůní
2 PL kuchynsky skrob (Gustin, Solamyl, Maizena)
2 PL olej (já jsem dala sezamových)
2 cibule
1 CL kurkuma
200 g rýže
600 ml kuřecí vývar
čerstvého mletý pepř
cayenský pepř
kousek pórku

Postup přípravy receptu

  1. Do velkej misy dame korenie piatich voni a skrob.

  2. Vlozime kuracie kocky a dobre ich obalime v tejto zmesi.

  3. V predhriatom woku rozpalime 2 lyzice oleja, vlozime kusky masa a opekame cca 5 min.

  4. Maso vyberieme a odlozime nabok.

  5. Do woku nalejeme zvysok oleja, vlozime cibulu a prazime 1 min.

  6. Do woku pridame suchu ryzu, kurkumu a kuraci vyvar, nechame zovriet.

  7. Kusky kuraciny vratime do woku, zmiernime ohen a varime pod pokrievkou, pokial vsetka voda nevsiakne a ryza nie je makka cca 15 minut.

  8. Primiesame pazitku a podavame horuce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!