Wok - cibulová rýže s kuřecím masem pěti vůní recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 350 g kuřecí prsa
- 1 PL koření 5 vůní
- 2 PL kuchynsky skrob (Gustin, Solamyl, Maizena)
- 2 PL olej (já jsem dala sezamových)
- 2 cibule
- 1 CL kurkuma
- 200 g rýže
- 600 ml kuřecí vývar
- čerstvého mletý pepř
- cayenský pepř
- kousek pórku
Postup Wok - cibulová rýže s kuřecím masem pěti vůní
Postup přípravy receptu
-
Do velkej misy dame korenie piatich voni a skrob.
Vlozime kuracie kocky a dobre ich obalime v tejto zmesi.
V predhriatom woku rozpalime 2 lyzice oleja, vlozime kusky masa a opekame cca 5 min.
Maso vyberieme a odlozime nabok.
Do woku nalejeme zvysok oleja, vlozime cibulu a prazime 1 min.
Do woku pridame suchu ryzu, kurkumu a kuraci vyvar, nechame zovriet.
Kusky kuraciny vratime do woku, zmiernime ohen a varime pod pokrievkou, pokial vsetka voda nevsiakne a ryza nie je makka cca 15 minut.
Primiesame pazitku a podavame horuce.