Výborné šlehačkové cukroví recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g ztuženého tuku (Omegy)
- 250 ml smetany ke šlehání
- hladká mouka (na vál)
- moučkový cukr (na obalení)
- vanilkový cukr (s moučkovým na obalení)
Postup Výborné šlehačkové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Do misky nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme folií a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou ruzné menší tvary.
Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté 190°C a upečeme do světle žluté barvy (asi 10-12 min).
Ještě teplé cukroví obalíme v moučko - vanilkovém cukru a necháme vychladnout