Všehochuť z hovězího masa recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

75-100 g mouky
sůl
pepř
900 g libových hovězích řízků (nakrájených na kousky)
1/4 šálku olivového oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
1 prolisovaný stroužek česneku
1 pórek (nakrájený na kolečka)
2 šálky hovězího vývaru
1 šálek červeného vína
1 lžička sušené směsi zahradních bylin
mletý černý pepř
1 bobkový list
2 cukety (nakrájené na kostky)
1 brambor nakrájený nadrobno
200 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 210°C. Mouku smícháme s pepřem a solí a obalíme v ní kousky masa. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a postupně na něm orestujeme maso dohněda. Přemístíme do ohnivzdorné misky.

  2. Zbytek oleje vlijeme na pánev, přidáme cibuli, česnek a pórek a restujeme 2-3 minuty, poté přemístíme k masu. V pánvi smícháme vývar, víno, bylinky, pepř a sůl a přivedeme k varu. Nezakryté vaříme na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na polovinu.

  3. Šťávu přilijeme k masu, přidáme bobkový list a poklademe plátky anglické slaniny. V troubě dusíme 1,5-2 hodiny až maso změkne. Nakonec přidáme cuketu a brambor, dobře zamícháme, opět poklademe plátky anglické slaniny a dusíme ještě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!