Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg nastrouhaných brambor
- 400 g uzeného bůčku (nebo žeber)
- 300 g kyselého zelí
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- 4-6 stroužků česneku
- 1 cibule
- asi 150 g hladké mouky
- majoránka
- pepř
- sůl
- olej (nebo sádlo)
- pažitka
Postup Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso si uvaříme(z vývaru můžeme udělat polévku) a zelí si podusíme a ochutíme, jak jsme zvyklí.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, či robotu. Chvilku je necháme stát, aby pustily vodu, tu vylijeme a ještě brambory trochu ručně vymačkáme.
K nim přidáme vejce, mléko, česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, mouku, polovinu překrájeného zelí a polovinu uzeného masa, nakrájeného na menší kostky.
Už jen osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, pažitkou a dobře promícháme(dělám to nejraději rukama).
Na pánev si dáme tuk, a pečeme placičky silných 0,5 cm a z obou stran osmažíme a dáváme na papírovou utěrku, která z nich odsaje tuk. Ještě teplé je proložíme připraveným zbytkem zelí a zbytkem uzeného masa a servírujeme na talíř-můžeme obložit zeleninou.