Vinná omáčka s krevetami na špagety recept
Top Recepty, Mořské plodySuroviny na recept
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 1 palička česneku
- 4 rajčata
- 1 malý rajský protlak
- 400 ml bílého vína
- sůl
- oregano
- petržel, možno i jiné bylinky
- 300 g krevet
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 cherry rajčátek
- 1 balení špaget (500 g)
- strouhaný parmezán na posypání
Postup Vinná omáčka s krevetami na špagety
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na jemno nasekaný česnek, přidáme rajský protlak, nakrájená rajčata, po zamíchání přidáme bílé víno. Necháme zredukovat, až vznikne hustší omáčka. Poté přidáme buď čerstvé, nebo sušené bylinky, osolíme.
Na pánev dáme olivový olej a na něm opečeme krevety. Když mají zlatavou barvu, přidáme napůl rozkrojená cherry rajčátka, která necháme jen prohřát.
Uvařené špagety zamíchám do omáčky, po nandání na talíř dáme navrch opečené krevety s rajčátky a posypeme strouhaným parmezánem.