Vinná klobása nejen v bramborách recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

500 g syrových oloupaných brambor
400 g vinné klobásy
150 g anglické slaniny - plátky
sůl
koření dle chuti: pepř, paprika, drcený kmín...
2 - 3 rozšlehaná vejce, dle velikosti
120 g tvrdého sýru dle chuti
50 ml mléka
pečící papír (nebo sádlo na vymazání)

Postup přípravy receptu

  1. Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které mírně osolíme a poklademe na ně vinnou klobásu. Tu můžeme stočit do jednoho většího šneka, více menších, nebo klidně klobásu natrháme (nastřiháme) na menší kousky.

  2. Klobásu dle chuti můžeme dochutit paprikou, kmínem, pepřem, nasekanou petrželkou..., zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut.

  3. Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, do kterých vmícháme zbytek drobně pokrájené slaniny a nastrouhaný sýr (já použil Madeland). Solíme dle slanosti sýru a slaniny.

  4. Po odklopení pekáčku naneseme na předpečené klobásy sýrovou směs a dopékáme již nepřiklopené do barvy cca 5 - 10 minut.

  5. Po vyndání z trouby necháme asi 5 minut odpočinout, pak rozdělíme porce na talíře a podáváme.

  6. Podáváme s okurkovým nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!