Vinná klobása nejen v bramborách recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 500 g syrových oloupaných brambor
- 400 g vinné klobásy
- 150 g anglické slaniny - plátky
- sůl
- koření dle chuti: pepř, paprika, drcený kmín...
- 2 - 3 rozšlehaná vejce, dle velikosti
- 120 g tvrdého sýru dle chuti
- 50 ml mléka
- pečící papír (nebo sádlo na vymazání)
Postup Vinná klobása nejen v bramborách
Postup přípravy receptu
-
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které mírně osolíme a poklademe na ně vinnou klobásu. Tu můžeme stočit do jednoho většího šneka, více menších, nebo klidně klobásu natrháme (nastřiháme) na menší kousky.
Klobásu dle chuti můžeme dochutit paprikou, kmínem, pepřem, nasekanou petrželkou..., zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Během pečení rozšleháme vejce s mlékem, do kterých vmícháme zbytek drobně pokrájené slaniny a nastrouhaný sýr (já použil Madeland). Solíme dle slanosti sýru a slaniny.
Po odklopení pekáčku naneseme na předpečené klobásy sýrovou směs a dopékáme již nepřiklopené do barvy cca 5 - 10 minut.
Po vyndání z trouby necháme asi 5 minut odpočinout, pak rozdělíme porce na talíře a podáváme.
Podáváme s okurkovým nebo zeleninovým salátem.