Vietnamský bůček Bún Chá recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g bůčku bez kůže
- dáme nejméně na půl hodiny do mrazáku
- Marináda:
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíci sójové omáčky tmavé
- 1 lžíci rýžového octu
- 1 lžíci arašídového oleje
- nadrobno nasekaný česnek
- 3 lžíce hnědého cukru
- čerstvě mletý čerstvý pepř
- 1 malou cibuli nakrájená na půlkolečka
- Omáčka:
- 2 lžíce rýžového octu
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce horké vody
- 2- 2,5 lžíce rybí omáčky, postupně přidáváme podle chuti
- jemně nasekaný stroužek česneku
- pár koleček mrkve
- dle chuti nasekanou chilli papričku
Postup Vietnamský bůček Bún Chá
Postup přípravy receptu
-
Bůček vyndáme nejméně na půl hodiny do mrazáku a po vyjmutí ho ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do marinády, důkladně promícháme a v uzavřené misce dáme nejméně na hodinu do chladu.
Plech vyložíme papírem na pečení (i strany) a klademe řady bůčku, na kterém není cibule. Zbylou marinádu můžeme použít k potření plátků. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme/ grilujeme, až zkaramelizuje a bude křupavý.
Než se bůček upeče, připravíme rýžové nudle dle návodu na obalu a omáčku k podávání. Na omáčku – Nuóc Chám v misce smícháme ocet, cukr, horkou vodu a postupně přidáváme rybí omáčku. Mícháme a ochutnáváme, až do chuti kterou chceme mít. Přidáme česnek, mrkev a kdo má rád, i chilli papričku.
Do misky vložíme nudle, poklademe plátky bůčku a buď podáváme omáčku zvlášť k namáčení soust nebo nalijeme přímo na porce. Můžeme ozdobit lístky koriandru.