Vídeňský řez (bezlepkový) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 125 ml oleje
- 125 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 150 g rýžové mouky
- 150 g Jizerky nebo Unimix nebo Jizerky
- Pomerančový krém:
- 1 l pomerančového džusu
- 6 lžíc moučkového cukru
- 80 g škrobové moučky
- Vanilkový krém:
- 3 dcl mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 130 g másla
- 6 lžic moučkového cukru
- Dále:
- 2 balíčky amarantových piškotů
- pomerančový džus
- 2 lžíce rumu
- čokoládová poleva
Postup Vídeňský řez (bezlepkový)
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout.
Krém: Do 1l džusu přidáme 6 lžic moučkového cukru, 80g škrobu a uvaříme hustou kaši kterou ihned vlijeme na piškot a necháme ztuhnout.
Vanilkový krém: Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a přišleháváme vychladlý pudink. Krém rozetřeme na pomerančový krém.
Na vanilkový krém naskládáme piškoty namočené v džusu s rumem a pocákáme čokoládou.