Vídeňský knedlík recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 1 veka
- 4 vejce
- sůl
- 1,7 dl mléka
- 2 lžíce hrubé mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 5 dkg másla
- ubrousek na vaření knedlíku
Postup Vídeňský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila.
Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a necháme ji vychladit.
Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků.
Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný).
Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut. Já jej vařím v parním hrnci.
Hotový knedlík nakrájíme na kolečka.