Vídeňské řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g práškového cukru
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1,25 ml oleje
- 1,25 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1. náplň:
- 1 l pomerančového džusu
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 6 lžic cukru
- 2. náplň:
- 5 dcl šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 3 dcl pomerančového džusu
- 3 balíčky dlouhých piškotů
- rum
- čokoládová poleva
Postup Vídeňské řezy
Postup přípravy receptu
-
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť.
8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém.
Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť.
Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom.
Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.
Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.