Vídeňské řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g práškového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
1,25 ml oleje
1,25 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1. náplň:
1 l pomerančového džusu
2 balíčky Zlatého klasu
6 lžic cukru
2. náplň:
5 dcl šlehačky
2 ztužovače šlehačky
3 dcl pomerančového džusu
3 balíčky dlouhých piškotů
rum
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť.

  2. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho džúsu a uvaríme hustý krém.

  3. Teplý krém vylejeme na cesto a v chlade necháme dobre stuhnúť.

  4. Na vychladnutý krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom.

  5. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.

  6. Vrch ozdobíme polevou cik-cak. Rezy režeme podľa piškót.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!