Vícezrnný kváskový semínkový chléb recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
- 200 ml vývaru z melty
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g pšeničné grahamové mouky
- 200 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce otrub
- 1 lžíce sezamu
- 1 lžíce lněného semínka
- 3 lžíce slunečnicové semínko
Postup Vícezrnný kváskový semínkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.
Po signálu přidáme semínka (nemusí být). Pečeme na celozrnný program.