Veselé býčí koule recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

býčí žlázy
kousek špeku
sádlo
větší množství cibule
čerstvá paprika (pokud možno, více barev)
celerová nať
pórek
1 rajče
sůl
pepř
paprika sladká
paprika pálivá
trocha mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy.

  2. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme ostatní zeleninu, po chvíli i mleté papriky, osmahneme dohromady a přidáme k masové směsi.

  3. Přikryjeme a dodusíme doměkka. Chvíli před dokončením zahustíme trochou mouky v kapce vody a dovaříme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!