Vepřový ondráš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
- sůl
- celý pepř čerstvě mletý
- olej na smažení
- Na těsto
- 500 g brambor oloupaných a nastrouhaných najemno
- 100 ml horkého mléka
- 1 vejce
- 3–4 lžíce hladké mouky
- 4–6 stroužků česneku prolisovaných + 1 lžička majoránky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Vepřový ondráš
Postup přípravy receptu
-
Brambory na jemno nastrouhejte.
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte.
Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.
Řízky osolte a opepřete.
V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje.
Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou. Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.