Vepřovo-drůbeží guláš recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřové plecko (krkovice)
- 200 g vepřových jater
- 150 g krůtích srdíček
- 150 krůtích žaludků
- 3 oloupané nakrájené cibule
- 5 stroužků prolisovaného česneku
- 1 PL sádla
- 50 g Gazdovské slaniny
- 1 chilli paprička (může být i víc)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- sladká paprika
- pálivá červená paprika
- majoránka
- střídka za dvou krajíců chleba
Postup Vepřovo-drůbeží guláš
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si slaninu nakrájenou na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na základě slaniny a sádla. Omyté nakrájené maso opečeme ze všech stran na cibulce se slaninou a sádlem.
Okořeníme pepřem, oběma paprikami, česnekem a chilli papričkou, podlijeme vlažnou vodou a necháme zvolna dusit. Při dušení postupně přidáváme krůtí žaludky, srdíčka, jako poslední přidáme játra.
Zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a dusíme dokud není všechno maso měkké, podle potřeby podléváme. Nakonec guláš osolíme, přidáme majoránku a podle své chuti ještě dokořeníme.