Vepřovo-drůbeží guláš recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g vepřové plecko (krkovice)
200 g vepřových jater
150 g krůtích srdíček
150 krůtích žaludků
3 oloupané nakrájené cibule
5 stroužků prolisovaného česneku
1 PL sádla
50 g Gazdovské slaniny
1 chilli paprička (může být i víc)
sůl
čerstvě mletý pepř
sladká paprika
pálivá červená paprika
majoránka
střídka za dvou krajíců chleba

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si slaninu nakrájenou na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na základě slaniny a sádla. Omyté nakrájené maso opečeme ze všech stran na cibulce se slaninou a sádlem.

  2. Okořeníme pepřem, oběma paprikami, česnekem a chilli papričkou, podlijeme vlažnou vodou a necháme zvolna dusit. Při dušení postupně přidáváme krůtí žaludky, srdíčka, jako poslední přidáme játra.

  3. Zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a dusíme dokud není všechno maso měkké, podle potřeby podléváme. Nakonec guláš osolíme, přidáme majoránku a podle své chuti ještě dokořeníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!