Vepřové v leču na smetaně recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1/2 kg vepřové plece
- 1 cibule
- zeleninové lečo /malá sklenička/
- smetana
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 1 kostka masoxu
- olej nebo jiný tuk
- houby (čerstvé, mražené nebo sušené) nemusí být
Postup Vepřové v leču na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem namočíme a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu a přidáme skleničku leča.
Podusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Ještě minimálně 15 minut povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.