Vepřové v čajové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g libového vepřového masa (kýta)
- 3 ks cibule
- 4 KL černého čaje nebo 4 sáčky
- 0,25 l pomerančové šťávy
- 3 KL medu
- 1 PL rumu
- 0,4 l vývaru z kostí
- 2 PL másla
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
Postup Vepřové v čajové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných švancek. Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar
Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar.
Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě.
Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem, maso a rozmixoval.
Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát.