Vepřové soté v tomatové omáčce recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 4 cibule (opravdu čtyři)
- olej
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1/8 l smetany (125 ml)
- 1/8 l bujónu nebo masového vývaru (z masoxu)
- 3 lžíce rajského protlaku
Postup Vepřové soté v tomatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 1/2 cm nudličky. Mouku, sůl a pepř smícháme a v této směsi obalíme maso.
Opečeme na oleji, přidáme cibuli na půl kolečka a znovu chvíli opékáme. Pak vmícháme papriku, zalijeme vývarem a smetanou a dusíme na mírném ohni doměkka.
Přidáme rajčatový protlak, dosolíme a dopepříme. Příloha - brambory vařené ve slupce, hranolky, těstoviny, rýže.