Vepřové plátky na celeru recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 8 plátků vepřového masa (nejlépe kotleta)
- 1 menší sklenička sterilovaného celeru v kyselém nálevu
- (strouhaný, cca 370 g/ml)
- 5 jarních cibulek
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Vepřové plátky na celeru
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Pekáč pokapeme olivovým olejem a rovnoměrně do něj nasypeme jarní cibulku. Přidáme sterilovaný celer, včetně nálevu a můžeme trochu promíchat, aby spolu s jarní cibulkou byl po celé ploše pekáče.
Vepřové plátky poklademe na celer, přikryjeme (poklicí nebo alobalem) a dáme péct do trouby na 200-220 stupňů.
Během pečení průběžně kontrolujeme a maso obracíme, aby se pořádně propeklo z obou stran. Když je maso skoro měkké, dopečeme bez poklice / alobalu.
Podáváme s rýží nebo s brambory.