Vepřové maso v kedlubnách recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřového masa (já dala vykostěné koleno)
2 větší kedlubny
trochu pórku
1 kostička masoxu
2 kousky másla(nebo olej)
kmín
pepř
1 lžíce cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na máslo dáme orestovat vepřové maso, které nakrájíme na kousky a necháme dusit s trochou vody do poloměka.

  2. Pak přidáme kmín, cukr, masox, pepř, sůl a nakrájené kedlubny na čtverečky, zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso a kedlubny měkké.

  3. Z kousku másla si uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku, přidáme pórek na proužky, chuťově doladíme a chvilku převaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!