Vepřové maso na jablkách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 ks vepřových plátků(krkovice,kotleta,kýta)
- 1 jablko
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- špek
- točený salám (nebo měkký salám dle vlastní volby)
- 5 plátků šunkového salámu (nebo dle chuti)
- 1 Hermelín
- tvrdý sýr
- ostrý kečup
- sůl
- pepř
Postup Vepřové maso na jablkách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na čtvrt, nebo půl kolečka, česnek na plátky, jablko na kousky, točený salám na kostičky, špek na drobné kostičky, (necháme 5 plátků na později).
Vše vložíme do pekáče, lehce osolíme, opepříme a na vrch položíme lehce naklepané osolené a opepřené plátky masa.
Malinko podlijeme vodou (jablka pustí hodně šťávy), dáme přikryté do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, než bude maso měkké.
Vyndáme z trouby a mezi maso do šťávy přidáme kečup. Na každé maso dáme plátek špeku a kolečko salámu. Již odklopené vrátíme do trouby, než se salám trochu opeče.
Opět vyndáme, na salám položíme 2 plátky Hermelínu a zasypeme strouhaným sýrem.
Vrátíme do trouby, než se sýr na mase rozpeče.