Vepřové kostky se zelenou zeleninou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřového masa
3 stroužky česneku
1 cibule
sádlo nebo olej
1/4 brokolice
3 hrstě zelených fazolek
1/2 většího pórku (nebo 1 menší)
1 lžička zázvoru
trochu pepře
1 lžička gyros koření
1/2 kostky Vepřová pečeně
1 lžička Podravky
Solamyl -nemusí být
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, a přihodíme sůl, zázvor, gyros, kmín, trošku pepře a pokapeme olejem, všechno promícháme a necháme odpočívat, než si připravíme zeleninu.

  2. Cibuli na proužky, česnek na plátky orestujeme na sádle, či oleji a přidáme nalámané fazolky (můžou být mražené), pokrájenou brokolici, pórek na půlkolečka, trošku posolíme (málo, Podravka je slaná), přidáme Podravku, mícháme a natřásáme, až je zelenina prorestovaná a měkká - nedusit, aby byla trochu křupavá.

  3. Teď si na sádle orestujeme maso, které odpočívalo s kořením, nejprve prudce, pak snížíme teplotu, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké (je to brzy, podle druhu masa-já měla kus na pečení). Pokud někdo chce, může nakonec šťávu zahustit solamylem rozmíchaným v trošce vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!