Vepřové kostky na švestkách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřové plece
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- lžíce rajčatového protlaku
- 5 větších čerstvých švestek bez pecek
- lžíce povidel
- 3 lžíce oleje
- chilli pasta podle chuti
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky na švestkách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli a švestky na drobno, česnek na plátky. Na oleji usmažíme cibuli do zlaté barvy a před koncem přidáme česnek. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Po chvíli dáme protlak, zarestujeme a podlijeme horkou vodou, tak, aby to nebylo úplně potopené.
Přimícháme všechno koření, švestky a dusíme. Je - li třeba podléváme. Když už je maso skoro měkké, přimícháme povidla a společně ještě povaříme. Omáčka zhoustne a není třeba zahušťovat. Nakonec dochutíme dle vlastní chuti. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo těstovinami.